Πάρις Περυσινάκης

Ο Πάρις Περυσινάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Σε ηλικία 8 χρονών ξεκινάει μαθήματα κρητικής λύρας με τον Κώστα Μουντάκη και τρία χρόνια αργότερα παίζει επαγγελματικά σε γάμους και πανηγύρια. Την ίδια εποχή ασχολείται με το μαντολίνο, το λαούτο και την κιθάρα. Το 1991 έρχεται στην Αθήνα όπου παρακολουθεί μαθήματα ανωτέρων θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Συνεργάζεται με πολλούς λυράρηδες και λαουτιέρηδες και συμμετέχει σε περισσότερους από 300 δίσκους της ευρύτερης ελληνικής και ethnic δισκογραφίας. Έχει παίξει με σημαντικές ελληνικές ορχήστρες όπως η Καμεράτα, η Ορχήστρα Λυρικής Σκηνής, η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της ΕΡΤ κ.ά.

Έχει έντεκα προσωπικούς δίσκους κρητικής και έντεχνης μουσικής και έχει συγγράψει πέντε βιβλία μουσικού περιεχομένου, ρεπερτορίου και διδασκαλίας.

Δίδαξε για 6 χρόνια στο Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου και για 9 χρόνια στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, στην Άρτα. Σήμερα διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο Ηλιούπολης και παράλληλα επιμελείται δισκογραφικές παραγωγές, συνθέτει, ενορχηστρώνει, γράφει μουσική για θέατρο και εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές.