Αλέξανδρος Καψοκαβάδης

Ο Αλέξανδρος Καψοκαβάδης γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Σε ηλικία δέκα ετών ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας και θεωρητικών. Ως μαθητής του Μουσικού Σχολείου Δυτικής Αττικής ήλθε σε επαφή με τα νυκτά λαϊκά όργανα, δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους όπως ο Χρίστος Τσιαμούλης και ο Νίκος Γράψας. Μετά το λύκειο, βρέθηκε κοντά στον Ross Daly και αφοσιώθηκε στο πολίτικο λαούτο και τις μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Μουσική κουλτούρα & Επικοινωνία και, από το 2015, διδάκτορας Εθνομουσικολογίας του ΕΚΠΑ.

Έχει διδάξει στα μουσικά σχολεία της Παλλήνης, του Ιλίου και του Αλίμου, ενώ, από το 2009 ώς το 2021 εργάστηκε ως δάσκαλος μουσικής στα σχολεία της πρωτοβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης. Έχει συνεργαστεί, ως μουσικός εκτελεστής, με ορισμένους από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ελληνικής μουσικής (Σταύρος Ξαρχάκος, Νίκος Μαμαγκάκης, Νίκος Ξυδάκης, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Σαβίνα Γιαννάτου, Haig Yazdjian, κ.ά.).

Ως συνθέτης, εμφανίζεται στην ελληνική δισκογραφία με τα συγκροτήματα Ματ σε 2 Υφέσεις και Polis Ensemble, έχοντας παράλληλα συμμετάσχει με τραγούδια και μουσικές του σε πολυάριθμες παραγωγές.